Kico Label

Kico Label Webshop: Weven van Duurzaamheid en Stijl in een Tweetalig Platform

Het Begin: Het verhaal van Kico Label, nu onder de bezielende leiding van Bram, Maartje (& Sem ;-)), is er een van passie voor duurzaamheid, liefde voor natuurlijke materialen en een streven naar minimalistisch design.
Als de trotse nieuwe eigenaren sinds 1 januari 2024, belichaamt dit trio de essentie van Kico Label - een merk dat zich toelegt op het verrijken van levens met de zachtheid, warmte, en veelzijdigheid van wol.
KP Design stond voor de opwindende uitdaging om deze visie tot leven te brengen in een tweetalige webshop die even stijlvol als functioneel is.

Onze Aanpak: Met een duidelijke focus op wol, wilde Kico Label hun bereik uitbreiden en meer mensen laten kennismaken met de unieke eigenschappen van dit natuurlijke materiaal.
De opdracht was om een online ruimte te creëren die niet alleen de producten van Kico Label tentoonstelt, maar ook hun verhaal vertelt - een verhaal van duurzaamheid, eerlijke handel, en tijdloze stijl.
De webshop moest een weerspiegeling zijn van Kico Label's commitment aan het milieu en hun wens om een positieve impact te maken op de wereld.

Realisatie:

  • Tweetalige Connectie: We hebben een naadloze tweetalige website ontwikkeld, waardoor klanten in zowel het Nederlands als Engels kunnen duiken in de wereld van Kico Label.
    Hiermee bereiken we een internationaal publiek en nodigen we hen uit om deel uit te maken van de Kico-gemeenschap.
  • Design Met Diepgang: De esthetiek van de website weerspiegelt Kico Label's liefde voor minimalistisch design en hun focus op premium kwaliteit en vakmanschap.
    Elke pagina, elk product, en elke foto vertelt het verhaal van hun passie en de zorgvuldigheid waarmee elk item wordt gecreëerd.
  • Duurzaamheid Voorop: In lijn met Kico Label's inzet voor fairmade en slow fashion, benadrukt de website het belang van duurzame praktijken, van de herkomst van de materialen tot de productie- en verzendprocessen.
    Het onderstreept Kico's toewijding aan het welzijn van mens, dier, en planeet.

Impact: De lancering van www.kicolabel.com markeert een belangrijke mijlpaal voor Kico Label in hun missie om de wereld te voorzien van duurzame, stijlvolle, en comfortabele kinderkleding.
De website dient niet alleen als een verkooppunt, maar ook als een educatief platform, waar bezoekers kunnen leren over de voordelen van natuurlijke materialen en het belang van bewuste consumptie.

Reflectie: Voor KP Design was dit project meer dan het bouwen van een webshop; het was een kans om bij te dragen aan een beweging die de manier waarop we denken over mode en consumptie verandert.
We zijn vereerd om deel uit te maken van Kico Label's reis en trots op het creëren van een online ervaring die hun waarden weerspiegelt en bevordert.

Neem contact met ons op

KP Design
Koerierstraat 43
6852TA Huissen
info@kp-design.nl +31 6 29 42 68 44